Ik ben redelijk nieuw in de triatlon wereld ik doe nu triatlons zo’n 2 jaar (eigenlijk telt afgelopen seizoen natuurlijk niet). Daarvoor deed ik obstacle runs (Spartan races, Relentless suffering, etc..), maar op een gegeven moment was de uitdaging weg. Ik wou wat nieuws, nieuwe dingen leren en ook mezelf verder ontwikkelen. Ik ben toen mijn eerste jaar begonnen met een Coach uit Haarlem en ik boekte al snel progressie, maar het trainen voelde niet lekker moest achter mijn schema aan en voelde veel stress als ik mijn trainingen niet afwerkte. Na een tegen vallend seizoen mede door drukte met werk en de terugkoppeling/samenwerking met mijn toen coach ging niet zoals ik wou. Hierdoor heb ik destijds besloten een ander pad in te slaan na enig zoekwerk kwam ik bij Tri2One uit. Van mede atleten had ik wel wat goede verhalen gehoord, maar je moet het eerst zelf mee maken voordat je er wat kan vinden. Ik heb ze aangeschreven (Augustus 2020) en kwam via Hylke in contact met Dimitri Overloop en we hebben al video bellend een kennismaking gesprek gedaan. Ik werd er heel enthousiast van, maar het eerste wat mij erg beviel was dat hij zei dat ik mijn tijd moest nemen om er over na te denken en niet zomaar ja moest zeggen.

Uiteindelijk toch besloten om het te doen en bij tri2one te gaan trainen direct hebben we een inspanningstest gedaan. Hierna zijn we via TP begonnen met trainen en aftasten welke trainingen/training methoden het beste bij mij past. Zoals Dimitri altijd zo irritant zegt (  ) er zijn meerdere wegen naar Rome. Uiteindelijk hadden we een redelijke manier van trainen gevonden totdat ik voor mijn werk op reis moest toen kwam ik niet meer aan trainen toe. En op dit moment vond er iets heel moois plaats (althans vindt ik) inplaats van dat Dimitri mij pushed om te trainen (want hij weet dat ik dat op zo’n moment haat) past hij zich aan en wordt hij die coach die je helpt om door lastige periodes te gaan. Geeft advies en past de trainingen direct aan naar mijn wens. Dit geeft mij ook vertrouwen dat hij mij pushed wanneer het wel kan om het beste uit mij te halen en dit brengt mij mentaal enorm veel rust.

En eigenlijk wil ik afsluiten met het mooiste stukje, namelijk mijn ontwikkeling in die paar maanden dat ik bij Tri2One train.

De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is eigenlijk heel gek. Bij mij draaide eigenlijk alles altijd om trainen voor zeker de laatste 6-7 jaar het was altijd ik en nee ik kan niet want ik moet trainen. Dimitri forceerde mij om minstens één rustdag per week te nemen en ik moet je bekennen dat ik enorm verast was hierdoor. Toch geluisterd en eigenlijk was dit een echte eye opener, want hierdoor ben ik mijn thuis (mijn verloofde) nog meer gaan waarderen. Ook  kan ik ondertussen gewoon genieten van een dag vrij waar dat eerst ondenkbaar was. Ook heb ik hierdoor mijn doelen bijgesteld want voor mij draaide het plots niet alleen meer om trainen, maar ook om genieten van de andere dingen. En eerlijk gezegd is dit voor mij de grootste winst en eye opener geweest van de maanden dat ik samen met Dimitri train. Dit is iets waar ik heel dankbaar voor ben en ook de reden dat ik bij Dimitri zal blijven trainen, want ik kan nog zoveel leren en dan heb ik het niet alleen over trainen.