Wetsuit aantrekken

De beste manier om je wetsuit aan te trekken laten wij in dit filmpje aan je zien. Volg de verschillende stappen en je kunt zo lang mogelijk van je wetsuit genieten zonder dat het onnodig beschadigt.

 

 

Mocht je onverhoopt toch een beschadiging in je wetsuit trekken dan is deze meestal zelf makkelijk te repareren via de onderstaande stappen.

  1. Zorg voor neopreen lijm die elastisch blijft wanneer het droog is bijv. van het merk Black Witch.

black witch

2. Open de beschadiging en reinig deze met een klein beetje alcohol zodat de lijm goed kan hechten. Smeer een beetje lijm op het uiteinde van een wattenstaafje en smeer beide delen van de beschadiging in met de lijm en verdeel dit goed. Laat de lijm daarna even drogen.

 

wetsuit reparatie 2wetsuit reparatie 1

3. Kleef beide delen daarna op elkaar zodat ze goed aansluiten en hou deze een paar minuten op elkaar gedrukt. Eventueel kun je bij een grotere beschadiging een stukje plakband over de scheur heen plakken zodat beide delen goed tegen elkaar aan blijven zitten tijdens het drogen van de lijm.

wetsuitrepair.indd

 

 

Gebruik je je wetsuit langere tijd niet dan kun je het wetsuit beter niet op de hanger laten hangen maar dit op een droge plaats neerleggen. Mocht je geen ruimte hebben om je wetsuit volledig uit te leggen stop dan op de plaats waar je je wetsuit dubbelvouwt een keukenrol zodat er geen vouw in het neopreen komt te zitten. Heb je je wetsuit meer dan twee weken niet gebruikt dan is het verstandig om voordat je het opnieuw gaat gebruiken de binnenzijde een keer helemaal nat te maken en daarna een nachtje te laten drogen. De volgende ochtend is je wetsuit droog genoeg om het goed aan te trekken, maar omdat er nog steeds wat vocht in het neopreen zit is het elastischer dan wanneer het helemaal droog is en loop je minder kans op beschadigingen bij het aantrekken.

Na gebruik in het zwembad en/of open water altijd z.s.m. goed uitspoelen. Hang het daarna te drogen, maar nooit in direct zonlicht.